Programma BRUSSEL

vrijdag 22 juni / zaterdag 23 juni / zondag 24 juni
Kaaistudio’s
OLV Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel

 

ELKE DAG DOORLOPEND

Audiotour van Lucinda Ra
Voorstelling van Stefanie Claes over een vondeling
Beeldend werk van Sofie Van der Linden, Stefanie Claes, Mario Debaene en Maarten De Vrieze
Experimentele keuken onder leiding van Sara Sampelayo en Nicole Petit
Documentairefilm over The Ostend Street Orchestra
Het atelier waarin we alle ingrediënten voor een boek trachten te verzamelen, te ordenen, af te wegen, samen te bekijken…

 

VRIJDAG 22 JUNI
doorlopend tussen 19u en 23u
expo / docu / keuken / performances / muziek

Rabot 4-358   Simon Allemeersch toont zijn documentaire theatervoorstelling Rabot 4-358, over de sociale woontorens van de Gentse Rabotwijk, waar hij meer dan twee jaar zijn persoonlijk atelier had.
(met inleiding in Frans & Engels)

Ouvidor  Een filmdocument van Maarten De Vrieze over zijn project in het Braziliaanse São Paulo. Samen met gravurekunstenaar Cão drukte hij gravures – geïnspireerd door modernist Candido Portinari – op de dagelijkse kranten.
(Engels/Nederlands ondertiteld)

Met nagesprek over krakersbeweging in Brussel met o.a. Jeroen Stevens (KULeuven) en Le 123

Concert en preview Simon Allemeersch toont een stand van zaken van het vervolg dat hij op de ‘oude’ Rabotvoorstelling aan het maken is. Samen met muzikanten Jeroen van Herzeele en Giovanni Barcella. Een improvisatie met drum, sax en video.

 

ZATERDAG 23 JUNI
doorlopend tussen 19u en 23u
expo / docu / keuken / performances / muziek

The Ostend Street Orkestra   Maak dit weerbarstig muziekensemble live mee! Een bonte vertegenwoordiging Oostendenaars samengebracht door kleinVerhaal. Haar repertoire: een experimentele stoofpot van invloeden. In goede banen geleid door Giovanni Barcella (Moker), Ilse Duck (Ilse Duyck Group) en Bart Maris (Flat Earth Society).

Jordy   Voorstelling van Barbara Claes, met Philippe Flachet en Kaat Arnaert. Ze brengen het tragische verhaal van de achttienjarige Jordy die stierf van ontbering in de Gentse Blaarmeersen. Over leven en overleven. Over hulpverlening.
(Frans ondertiteld)

Akaaremoertoe Bahikoeroe  Paola Bartoletti zingt een fragment uit de voorstelling Akaaremoertoe Bahikoeroe (een fictief gezinsdrama, geschreven door Barbara Claes en opgevoerd in 2016 door Lucinda Ra), tegen de achtergrond van beelden uit die voorstelling. Over het leed van een moeder zonder kinderen.
(zonder tekst)

Concert  door Jeroen van Herzeele en Giovanni Barcella met gasten

 

ZONDAG 24 JUNI
van 13u tot 16u
expo / docu / keuken / muziek

Lucinda Ra in gesprek Lucinda Ra spreekt met 10 Brusselaars die het hele weekend volgen, en met het publiek, over de stad en hun werk. Hoe die tien getuigen het weekend ervaarden, en waar we zelf naartoe willen met het boek.

Slotwerk van grondwerk Ter plekke maken we een onmogelijke eindconclusie van het weekend.


Naast een vast programma is GRONDWERK vooral een sociale ruimte waarin het publiek naar binnen en naar buiten kan wandelen. Het is een atelier waar alles bij elkaar komt. In het atelier maken we een boek.

 


PRAKTISCH
Je ticket is 250 gram eten.
geen vis, vlees noch alcohol.